Zakwaszenie organizmu

Zakwaszony organizm to chory organizm!

Daria Zimoch
Październik 27 2016

Zdrowa dieta

Zakwaszenie organizmu

Profesor Ragnar Berg zajmuje się sprawami, które są związane z żywieniem i uważa, że do utrzymania zdrowia konieczna będzie dobra dieta, która tylko w około 20% powinna się składać z produktów kwasotwórczych a aż 80% powinno być ze składników zasadowych. Poziom pH powinien mieścić się pomiędzy 7,3 a 7,4. Będzie to lekko zasadowe środowisko. Dieta, która będzie bogata w kwaśną żywność w dłuższej perspektywie może podnieść poziom kwasowości w naszym organizmie a to jak wiadomo będzie prowadzić do poważnych zaburzeń, stanów zapalnych, chorób serca czy też zapalenia stawów.

Można się liczyć z wyższym poziomem ciśnienia, udarami, cukrzycą czy wysokim poziomem cholesterolu. W obliczu różnorakich zagrożeń dla życia oraz zdrowia, które są w żywności i napojach należy dbać o to, by mieć zdrową dietę, która zapewni nam odpowiednie substancje odżywcze.

Odkwaszenie organizmu

Organizm może zostać oczyszczony przez zastosowanie chlorofilu w płynie. Struktura jest tutaj bardzo podobna do hemoglobiny, która jest w ludzkiej krwi. Cząsteczka ma praktycznie taki sam kształt i będzie się różnić tylko centralnym atomem. w naszej krwi jest to żelazo a w przypadku roślin będzie to cząsteczka magnezu. Jeśli chodzi o chlorofil mamy tam 2,7 % magnezu a więc to właśnie odpowiada za zielony kolor liści oraz igieł. Chlorofil jest zdolny do dokonywania reakcji chemicznej co sprawi, że energia kumuluje się w związkach biochemicznych. Związek ten jest przyswajany za pomocą promieni słonecznych i następnie zmieniony będzie na energię.

Produkty kwasotwórcze

Chlorofil

Chlorofil podobnie jak hemoglobina ma również zdolność do łączenia się z tlenem. Gdziekolwiek znajduje się w naszym organizmie będzie to idealny chelator, który zbiera niepotrzebne produkty wynikające z przemiany materii. W taki sposób będzie dochodziło do rozwoju ewolucji świata roślinnego oraz zwierzęcego. Te kwestie są już udokumentowane między innymi przez badania Leonarda Marchlewskiego, który będzie się specjalizował w badaniach chemicznych. Chlorofil będzie miał duże znaczenie w przypadku chorób, które są związane z układem odpornościowym, nowotworami czy chorobami autoimmunologicznymi, które mogą stanowić dla nas niebezpieczeństwo.

Udostępnij